Bel de accountant: 0495-782030
Start hier

Financieel advies en handige tips voor MKB-ondernemers

Je wilt weten hoe je grip op je persoonlijk en zakelijke financiën krijgt, zodat je met meer rust aan de groei van je bedrijf kan werken. Onze experts hebben de beste content over gezond financieel management voor ondernemers voor je samengebracht.

De onderstaande artikelen, checklists en whitepapers van zowel De Accountant als externe specialisten, geven je een uitgebreide basis om stappen te kunnen gaan zetten. Houd de huidige volgorde aan om van A tot Z op de hoogte te zijn, of ga direct door naar het onderwerp waarmee je aan de slag wilt.

Algemene accountancy

Je wilt meer inzicht in de financiële gezondheid van je onderneming, zodat je de juiste beslissingen kunt nemen voor verdere groei. In deze artikelen en het whitepaper – nu gratis te downloaden – lees je welke stappen je zelf kunt nemen en wat een accountant hierin voor je kan betekenen.

Financial en Estate planning

Je huidige financiële situatie dient als basis om je toekomst veilig te stellen, ook na je pensioen of het verkopen van je onderneming. Start met de onderstaande artikelen en checklist, verkrijg inzicht in je toekomstige vermogenspositie, en creëer meer financiële rust.

Commercieel advies en business development

Je onderneming is klaar voor commerciële groei en hogere conversie. Met de vernieuwde focus op je bedrijfsstrategie die deze artikelen brengen, kan je werken aan een winstgevend en toekomstbestendig plan.

Fiscaal Advies en Ondersteuning

Je wilt de optimale fiscale structuur voor je bedrijf realiseren, zodat je financiën in balans zijn en je je niet druk hoeft te maken om de belastingaangiftes. Deze artikelen geven je handvatten om jouw voordeel te behalen binnen de bestaande wet- en regelgeving.

Juridisch Advies en Ondersteuning

Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van contracten en voorwaarden om onnodige risico’s te voorkomen. Deze artikelen helpen je bedrijfsjuridische structuur te optimaliseren.

Administratie

Je houdt je boekhouding up-to-date om inzicht te krijgen in je financiële status en daarbij horende mogelijkheden, en risico’s, voor je onderneming. Met deze artikelen kan je de juiste beslissingen nemen en de verkeerde risico’s vermijden.

Loonadministratie

Je wilt helder inzicht in de loonkosten voor jou en je medewerkers door een correcte administratie te voeren. Deze artikelen helpen bij de juiste afdracht van premies en kosten, om verrassingen achteraf te voorkomen.

Subsidie advies

Mkb' ers in Limburg hebben toegang tot een breed palet aan subsidieprogramma's, fiscale regelingen en fondsen. Veel ondernemers zijn er echter niet van op de hoogte dat deze regelingen bestaan, wat ertoe leidt dat tal van subsidiemogelijkheden onbenut blijven. De Accountant informeert je over de nieuwste ontwikkelingen rond actuele subsidiemogelijkheden en kan je helpen bij de verkenning en de aanvraag.

Aanraders van de Experts

De specialisten van De Accountant werken ook continu aan het actueel houden van hun vakkennis. Ze volgen nauwlettend de laatste (technologische) ontwikkelingen in hun vakgebied. Onderstaande bronnen zijn zeker aanraders om je verder te verdiepen in financiële zaken voor MKB-ondernemers.

  • De Kamer van Koophandel geeft veel handreikingen en bruikbare tips voor jou als klant. Bezoek de website voor advies en inspiratie. Van het runnen van je bedrijf tot personeelszaken en wetgeving.
  • MKB Nederland geeft handige tips en trucs om goed beslagen ten ijs te komen. Je vindt er informatie over zaken als financiering, lokale lasten, aanbesteden en arbeidsmarkt.
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) werkt aan een duurzame en economisch sterke samenleving. Ze bieden uitgebreide informatie over diverse onderwerpen, zoals octrooien, subsidiemogelijkheden, internationaal ondernemen, innovaties, etc.

Wil jij je kennis altijd up-to-date houden?

In onze exclusieve Nieuwsbrief delen de experts van De Accountant hun advies op basis van de laatste ontwikkelingen. Hiermee blijf je op de hoogte van de meest actuele mogelijkheden om je geldzaken in balans te houden en je bedrijf te laten groeien.

Meer informatie over de nieuwsbrief

Wil je weten wat de knelpunten en risico’s zijn voor jouw bedrijf, zodat je financiële rust kan creëren voor de toekomst?

Vul je gegevens in, en ontvang direct onze checklist Grip op de tent. Door jezelf de juiste kritische vragen te stellen, krijg je helder inzicht in je financiële status. Hiermee kan je sneller en flexibeler inspelen op een veranderende omgeving.