Bel de accountant: 0495-782030
Auteur: Bart Sniekers

Financiële ondersteuning voor exporterende bedrijven. Laat die kansen niet onbenut.

Exporteer je al naar het buitenland of overweeg je dit te gaan doen dan zijn er subsidiepotjes beschikbaar waarmee je jouw groeikansen in kaart kunt brengen. Voordat je de stap naar het buitenland waagt wil je goed voorbereid zijn, om teleurstellingen en misstappen te voorkomen, maar ook om de kansen te benutten die je kunnen helpen je buitenlandse avontuur tot een succes te maken.

Artikel downloaden

Voor een belangrijk deel van onze klanten is de Nederlandse markt niet meer groot genoeg. Een groeiend aantal Limburgse ondernemingen wil hun vleugels verder in Europa uitslaan. En dat gaat niet zonder slag of stoot. Cultuurverschillen, betalingsmoraal, exportregeltjes, fiscale wet- en regelgeving, marktkennis, financiering en juridische belemmeringen zijn slechts enkele voorbeelden van onderwerpen die je in je overwegingen mee wilt nemen als je de stap naar internationaal zakendoen waagt. Wist je dat er subsidieregelingen zijn die je stap naar het buitenland ondersteunen? Een goede verkenning vooraf aan je buitenlandavontuur is zeker de moeite waard.

Zo zijn er vanuit de RVO bijvoorbeeld regelingen die een financiële bijdrage leveren voor de ontwikkeling van een concreet exportplan en deelname aan beurzen of handelsmissies in het buitenland. Ook voor de noodzakelijke inventarisatie van de fiscale en juridische gevolgen van je exportplannen is er en potje. De Starters International Business (SIB-regeling) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft 4 vouchers af.

  • Coachingsvouchers om samen met een coach je kansen en mogelijkheden in kaart te brengen
  • Kennisvouchers om advies in te winnen over de juridische en fiscale consequenties van je plannen
  • Missievouchers om deel te nemen aan handelsmissies naar het buitenland en zo je handelspartners te ontmoeten
  • Voucher Marktentree om specifieke landenkennis te vergaren en die markt te betreden.

Liever individueel aan een buitenlandse vakbeurs deelnemen? Ook in deze kosten is een financiële bijdrage mogelijk.

Er komt nog heel wat bij kijken als je je diensten en producten over de internationale grenzen wilt aanbieden. Deze vouchers geven een zetje in de rug. Maar let op: Wees er wel snel bij want de regelingen van het RVO zijn niet oneindig en de potjes kunnen snel opgebruikt zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van onze subsidie specialist?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig handige financiële tips en praktische trucs voor ondernemende MKB’ers zoals jij.

Wil je meer weten?

Wil je ook gebruik maken van de diverse regelingen? Bespreek het met onze subsidiespecialisten. Binnen 1 gesprek krijg je al een goede indicatie van je mogelijkheden.

Neem contact op

Wil je weten wat de knelpunten en risico’s zijn voor jouw bedrijf, zodat je financiële rust kan creëren voor de toekomst?

Vul je gegevens in, en ontvang direct onze checklist Grip op de tent. Door jezelf de juiste kritische vragen te stellen, krijg je helder inzicht in je financiële status. Hiermee kan je sneller en flexibeler inspelen op een veranderende omgeving.